Cum aplici tusul de ochi pentru o privire perfecta (ghid complet)

În acest articol vei învăța mai multe tehnici si sfaturi despre cum aplici tusul de ochi corect si perfect in funcție de forma ochilor tăi. Dar mai întâi de toate te invit să scriem o poezie. Da, o poezie despre semnificatia privirilor, pentru ca pana la urmă ne machiem ochii cu scopul de a ne transforma privirea. Astfel e important să cunoaștem mai bine ce înseamnă o privire perfectă.

În această lume avem multe zicale despre semnificatia vederii și a privirii. Diferența este că vederea este simțul trupesc care ne permite să vedem lucruri materiale, referindu-ne la unul dintre cele 5 simțuri ale noastre.

În timp ce privirea este acțiunea de a privi sau de a orienta vederea spre ceva. Când vedem, asta este ceea ce facem: „vedem” fără să încercăm să comunicăm, doar trimitem vederea într-o direcție. Mai mult decat atât, atunci când „privim” realizăm interacțiunea de a trimite un semnal pentru a comunica un mesaj.

Ce comunică privirea?

Prin urmare, vederea și privirea sunt asociate, dar nu înseamnă același lucru, chiar daca unul va depinde întotdeauna de celălalt. Totul pornește de la acțiune, pentru că atunci când privim putem dezvălui o parte din sentimentele și emoțiile noastre de care suntem conștienți.

Privirea este un limbaj natural al corpului nostru și al existenței noastre ca ființe vii. Atât în civilizațiile antice și cât și în lumea modernă, ochii au fost reprezentați la nivel spiritual sub forma: „ochii sunt oglinda sufletului”.

privire inainte de a aplica tusul de ochi

Prin acest lucru se descrie faptul că prin ochii noștri putem reflecta tot felul de sentimente, de la cea mai mare minciună la cel mai pur adevăr. „Privește-mă în ochi!” este cea mai folosită expresie din lume când vine vorba de o acțiune de la persoană la persoană.

Așadar, abordarea „o privire valorează o mie de cuvinte” este absolut adevărată, deoarece printr-o privire putem comunica dispozițiile noastre și ne manifestăm caracterul. Să nu uităm că, în timp, ochii au fost un simbol al reprezentării frumuseții umane. De aceea, privirea noastră proiectează o serie de caracteristici care contribuie la a arăta personalitatea noastră lumii exterioare.

Semnificația privirii pentru o femeie

ochi de femeie cu machiaj

Cu toate acestea, pentru o femeie, privirea este „un vehicul” care reprezintă carisma, seducția și expresia finală a frumuseții noastre. Privirile noastre feminine sunt priviri ce pot transmit iubire, ură, supărare și tot felul de alte sentimente.

Aceste priviri pot aparține unei femei cu mai multe fațete ce poate fi o femeie consolidată în toate etapele vieții sale pe care le parcurge „de la fată la femeie”.  Ea posedă cele mai frumoase atribute ce o pot ajuta să iși atingă evoluția ei maximă ca femeie, și anume atunci când devine mamă.

Cum influențează privirea unei femei personalitatea sa

femeie priving cu sprancene machiate

Atributele calificative ale unei femei sunt infinite și fiecare femeie este și va fi diferită; atât în personalitate si în caracter, cat si în frumusețe și formă. Când vine vorba de a fi frumoase și de a ne îmbunătăți atributele, căutăm mereu cele mai bune momente pentru a ne arăta lumii.
Și cum facem acest lucru posibil? În ziua de azi putem folosi mai multe opțiuni, cum ar fi: purtarea celei mai bune ținute precum cea mai bună rochie, cei mai buni pantofi, cele mai frumoase bijuterii și, desigur, geanta perfectă!
De asemenea, nu sunt de neglijat aranjarea părului și machiajul, atât cel de zi cât si machiajul de seara. Dar realitatea este că niciun machiaj nu va deveni perfect fără o privire perfecta. Așa că hai sa vedem cum poti avea ochii perfecti pentru un aspect încântător!

De ce ai nevoie inainte să folosești tusul de ochi

Primul lucru pe care trebuie să îl țineți cont pentru a obține un contur perfect al ochilor este următorul:

femeie face conturul unui ochi cu creion dermograf

Alege un tus de ochi bun

Cine nu are în cosmetica sa o colecție de eyeliners? O fac și mă alătur listei. Ei bine, există creioane de ochi de tot felul și cu toate avem nevoie de ele: creionul clasic de ochi, pensula, dermatograful lichid, duo, cu difuzor, creionul retractabil, cel cu textură moale, fixare ridicată, rezistent la apă, cu culoare intensă etc. Gama de produse este nesfârșită. Dar ceea ce are scopul este selectarea și utilizarea specifică pe care doriți să i-o oferiți.

Ei bine, cum selectăm tușul potrivit? Totul va depinde de …

Tipul de machiaj

Trebuie sa decidem daca avem nevoie de un machiaj de zi sau un machiaj de seara? Acest pas ne va ajuta să înțelegem dramatizarea pe care o vei da ochilor tai: dacă va fi cu accente naturale pentru un aspect relaxat sau dacă va avea accente încărcate pentru un aspect intens.

Locul în care te vei afla

Ne vom referi în mod specific la locul sau locurile pe care le vom vizita: dacă este o întâlnire informală cu prietenii, cu siguranta vei merge pe un aspect vesel și creativ; sau, dimpotrivă, daca este vorba de o întâlnire formală sau la locul de munca, atunci vei merge pe un machiaj clasic și de bază.

Reține: verifica întotdeauna vremea, pentru că dacă din ghinion avem o zi însorită, cu siguranță am dori să aplicăm un tus de ochi de lungă durată. Sau dimpotrivă, dacă avem o zi ploioasă, atunci cu siguranță vom avea nevoie de un dermatograf impermeabil. Fii prudenta și mereu la curent cu schimbarile de vreme. Nu dorim ca schimbările climatice să ne strice aspectul perfect!

Recunoaște-ți tipul de ochi

Odată ce am definit totul de mai sus, este foarte important să ne concentrăm atenția asupra recunoașterii formei și culorii ochilor noștri. Pentru aceasta iți prezint o listă cu posibile forme de ochi care vă vor ajuta să definiți ochii.

Forma ochilor:

  • ochi mari (rotunzi)
  • ochi mici
  • ochi depărtați
  • ochi apropiati
  • ochi ovali (migdalati)
  • ochi cu pleoape cazute

Culoarea ochilor:

  • Ochi deschiși la culoare: verzi si albaștrii
  • Ochi inchisi la culoare: caprui si negrii

Retine: Trebuie să ai o oglindă mare, cu utilizare dublă, adică: cu sau fără lupa. De ce? Pentru că acest tip de oglindă nu servește doar pentru a vedea cum ne îmbrăcăm, ci este un instrument care ne permite să ne cunoaștem toată structura facială (atât de aproape cât și de departe).

Da, va trebui să ai un ochi bun pentru a-ți observa și studia formularele în detaliu. Privește-te în fața oglinzii, joacă-te cu cele mai bune priviri în unghiuri diferite și încearcă să-ți imaginezi cum ar arăta; exprimă-ți puțin zâmbetele și caută trăsăturile tale caracteristice pentru a perfecționa detaliile. Acesta este un exercițiu care va oferi o încredere crescută in tine și iți va proiecta cea mai bună latură a ta in momentele speciale.

Trasarea conturului ochilor

Am ajuns la partea cea mai așteptată! Cum folosești creionul sau tusul de ochi pentru a crea conturul perfect pentru un aspect perfect? Iată o listă cu cele mai bune sfaturi ale mele.

Cum se aplica tusul de ochi dupa forma ochilor?

Tusul se aplica diferit in functie de tipul si marimea ochilor tai. Astfel iti poti scoate in evidenta beneficiile si frumusetea ochilor cu care te-ai nascut.

Machiaj pentru ochi mari și rotunzi

Machiajul ochi mari sau foarte rotunzi este cea mai dificilă, deoarece în momentul machiajului putem cădea în eroarea de a ii face să pară și mai mari. Dar nu iti face griji, este mai ușor decât crezi sa rezolvi aceasta problema.

ochi rotunzi si mari de femeie pregatinduse de aplicarea tusului

În acest caz îti propun să le dam o forma mai ovala. Pentru a obține efectul, trebuie să delimitezi conturul întregului ochi, atât pe interiorul ochiului, cât și pe exterior, cu încețoșare neclară. Iti recomand sa accentuezi sau să aplici un pic mai mult creion sau tus de ochi incepand de la două treimi din pleoapa superioară și două treimi din pleoapa inferioară până când liniile se întâlnesc în exteriorul ochiului.

Machiajul ochilor mici

Ideea aici este sa dăm o forma ochiul în așa fel incât să pară un ochi deschis mai natural mai mare. Pentru aceasta vei avea nevoie de un creion cu un ton mai deschis. Dermatografurile în tonuri deschise, cum ar fi albul sau culoarea cărnii, ne vor ajuta să oferim mai multă lumină și strălucire ochiului.

ochi mici de femeie ce asteapta trasarea conturului cu eyeliner-ul

Aplicarea acestuia trebuie să se faca în interiorul liniei de apă a ochiului. Efectul, după cum am menționat anterior, va fi acela de a face un ochi mai deschis. Apoi, cu creionul dermatograf ar trebui să-l aplicați doar pe o treime a ochiului (sub forma unui V orizontal), atât partea superioară, cât și cea inferioară, dar pe linia de unde se nasc genele. Iti recomand să folosesti un ondulator pentru ochi pentru o mai mare deschidere a ochilor.

Machiaj pentru ochi depărtați

Pentru a-i face să pară mai apropiați, va fi necesară aplicarea creionului negru sau maro închis, incepând din colțul interior al ochiului (adică de la lacrimă la mijlocul ochiului).

ochi femeie separati fara tus de ochi

Aplicarea tușului se face atât pe pleoapa inferioară cât și exterioară, la câțiva milimetri în afara liniei nașterii genelor. Puteți face o încețoșare pentru a accentua o ușoară umbră și pentru a obține un efect mai pronunțat și alungit la exteriorul lacrimii.

Machiajul ochilor apropiați

In acest caz, căutăm un efect de separare. Este foarte simplu. Trebuie doar să accentuați colțul exterior al ochiului, făcând o formă în V orizontala. Linia se întinde până la prima treime cu încețoșare.

Același sfat se aplică folosirii dermatografului sau eyeliner-ului lichid. Puteți utiliza, de asemenea, umbre. Dacă utilizați umbre efectul va fi mai pronunțat.

aplicare corecta a tusului la ochi apropiati

Machiajul ochilor ovali/forma de migdale

Forma ovală sau forma alungită, ar putea fi considerată ca o formă clasică și cea mai ușoară de machiat. Ei bine, această formă de ochi vă oferă multiple opțiuni de conturare. Te poți juca cu alte efecte pentru a da mai multe fatete machiajul tău.

ochi migdalati de femeie cu contur facut cu creionul dermograf

În acest caz, menționez cum le puteți delimita pentru a avea un efect în stil arab. Conturati întreaga pleoapă superioară și inferioară pe linia bazei nașterii genelor pentru a deschide ușor ochiul și a face un contur perfect. Când ați terminat actiunea de umbrire, puteți umple linia de apă atât superioară cât și inferioară pentru a-i conferi o profunzime privirii tale.

Machiaj pentru ochi cu pleoape cazute

Uneori, ochiul cu pleoapa cazuta în jos poate exprima o privire tristă, chiar dar nu este neapărat așa. Nu uita să te joci cu oglinda pentru a găsi caracteristicile tale și unghiurile mai bune care te vor ajuta să arăți minunat aplicand aceste trucuri pentru pleoape cazute. În acest caz, tehnica cea mai buna este a de crea un efect ridicat atunci cand trasezi linia de tus pentru pleoapele cazute.

ochi femeie cazuti

Pornind de la colțul exterior al ochiului, el scoate in evidenta o linie alungită sub forma unei aripi în sus. Te poți sprijini cu un deget pentru a întinde și a strânge pielea și astfel poți obține o precizie mai bună atunci când tragi linia de contur.

Cum să obții o privire intensă prin machiaj

Această secțiune este dedicată celor care iubesc in totalitatea forma ochilor lor și doresc să creeze un avantaj si un impact maxim cu privirea lor.

privire intensa de femeie

Cum scoți in evidență ochii rotunzi

Dacă vrei să scoti in evidenta forma ochiului rotund, vei aplica tusul în centrul ochiului tau pe exterior, atât în partea de sus, cât și în partea inferioară. Va trebui să accentuați cu presiune, astfel încât produsul să fie foarte marcat (trage cu creionul dintr-o parte în cealaltă pentru o mai mare evidențiere). Apoi, cu o pensula de aplicare vei extinde tușul în lateral in ambele parti. Ideea este că umbrirea cu pensula închide toate extremitatile ochiului.

Dacă vrei să îmbunătățești conturul ochiului cu pleoapa cazuta (pleoapa fixa cade pe pleoapa mobilă), ceea ce trebuie să faci este să aplici tusul de ochi pe partea de sus a liniei bazei genelor. Nu este recomandat să folosesti prea mult tus, deoarece, dacă faci acest lucru, este posibil ca efectul să nu te favorizeze și să accentuezi în continuare pleoapa cazuta.

Ideea este că aceasta conturare evidențiază genele, astfel încât să pară mai groase și cu mai mult volum. Practic efectul cade asupra genelor. Este important să se estompeze ușor pentru a păstra efectul obținut.

Cum scoți in evidență ochii depărtați

Dacă doresti să intensifici conturul ochilor depărtați este suficient să trasezi o linie mai groasă spre exterior, adică prin evidențierea cu o intensitate mai mare a unui V culcat.

Cum scoți in evidență ochii ovali (migdalați)

Dacă vrei să dai o formă mai alungită ochiului tau oval, iti recomand să adaugi o aripă în colțul exterior al ochiului. Aripa poate fi cât de lunga doresti, ținând cont de sfaturile de mai sus și ocazia specială la care trebuie să mergi. Cu siguranță poti obtine un efect foarte dramatizat.

Cum scoți in evidență ochii căzuți

Dacă doresti să scoti in evidență forma ochiului tău căzut, vei face o linie în forma unei aripi în jos. Tot ce trebuie să faci este să definesti și să accentuezi forma inițială.

Poți să îi oferi un efect încețoșat, astfel încât să arate mai luminos machiajul. De asemenea, vei fi foarte mândră să știi că această formă a ochilor este un simbol al reprezentării senzuale. Actrița și modelul anilo ’50 Marilyn Monroe a avut acest tip de formă a ochilor. După cum știi era considerată un simbol de nedescris a lumii modei din acea perioada.

Alte sfaturi utile despre machiajul ochilor in functie de forma lor

machiaj creativ fata femeie

Nu toți s-au născut ca niște artiști și nu avem talentul de a face un machiaj de ochi profesionist sau perfect, așa că vă recomand să vedeți câteva tutoriale (precum video de mai jos) despre cum să folosești acest tip de eyeliner și machiaj de ochi în general.

De asemenea, dacă nu ai o stabilitate bună a mâinii, va fi mai bine să te sprijini cu linii de ghidare sau puncte continue foarte mici care să te ajute să creezi liniile perfecte. Nu uita să exersezi, să te machiezi și să încerci toate sfaturile de mai sus pentru a afla mai multe despre fizicul și ochiul tău. Nu uita să te joci cu oglinda, te va ajuta foarte mult acest lucru. Cu siguranță, dacă o faci cu dedicație, o poți face aproape ca un profesionist.

Joacă-te cu culorile și contrastele, caută tusuri de alte culori, învață să te distrezi și să realizezi contururi creative, cum ar fi crearea de codita la ochi cu tus. În plus, combinația de culori a tușurilor te va ajuta să asiguri alte efecte sau să accentuezi în continuare efectele pe care le-ai planificat deja.

Cum să combini eyeliner-ul mai închis cu unul mai deschis (alb sau cărnos) pentru a crea iluzia unor ochi mai mari și mai deschiși. Un rimel albastru ajută la ascunderea ochilor obosiți. Această culoare luminează aspectul și îi conferă lumină.

Este important să știi că ar trebui să ai alte instrumente de asistență, care vor servi drept ghiduri. Ideea este să te ajute să creezi un contur perfect. Putem folosi diverse tipuri de ace si agrafe (ca de exemplu pentru a face codita la ochi cu agrafa), un card bancar care nu iti mai trebuie, sau bandă de mascare (cum ar fi washitape). Toate acestea sunt si ele necesare pentru a obține o precizie mai bună în aplicarea tușului de ochi.

Așa cum am spus la început, hai să construim o poezie cu ochii noștri, să ne simțim perfecte, să fim cine suntem cu ochii noștri perfecti, cu conturul nostru perfect. Să fim mulțumite de formele noastre frumoase și de frumusețea noastră de femeie.

Ne-am născut pentru a oferi iubire și a fi iubite. Ne-am născut din viață pentru a da viață. Putem fi fragile ca o floare, dar puternice ca războinicii. Am construit acest poem pentru tine, pentru mine, pentru toată lumea. Și acum, mă poți ajuta să construiesc o poezie pentru tine? Pentru tine pentru că și tu ești femeia perfectă

Open this in UX Builder to add and edit content

Lasă un răspuns