geanta personalitate

De ce geanta pe care o porti iti tradeaza personalitatea

Gențile și poșetele sunt fără îndoială accesoriile de moda preferate ale oricărei femei.

Pentru cele mai multe dintre noi, ele sunt mai mult decât niște accesorii. În ele găsim tot ce avem nevoie, de la farduri și chei până la obiectele cele mai intime.

Diversitatea culorilor și formelor genților și poșetelor femeilor, potrivite fiecărei ținute poate fi un criteriu uneori înșelător. Am crede că nu există nicio rațiune a alegerii noastre în afara celor estetice sau impuse de noile tendinte ale modei.

Însă, experții în interpretarea gesturilor umane ne spun că, dincolo de culoare și formă, felul în care alegem să ținem o geantă sau o poșetă ne poate trăda trăsăturile de personalitate cele mai ascunse.

Gândiți-vă la o geantă pe care o preferați dintre toate celelalte. Ceva ce alegeți să purtați aproape în fiecare zi. Cum o purtați? Așezată cuminte pe umăr? Blocată la nivelul cotului? O balansezi cu lejeritate pe lângă corp sau dimpotrivă, o uiți în mașina personală fără niciun regret?

Tot atâtea variante, precum sunt și personalitățile noastre. Indiferent însă cum alegem să purtăm geanta în mână, la cot sau pe umăr, alegerea noastră este o poveste în sine.

O poveste frumoasă ce merită povestită.

Cel puțin așa ne spun specialiștii care interpretează gestică umană. Hai să vedem împreună ce spun despre noi cele mai obișnuite gesturi legate de purtatul unei genți sau a unei poșete.

1. Geanta purtată pe umăr și lipită de corp, spun specialiștii, trădează o personalitate voluntară și pragmatică care cere de la cei din jur respect și recunoaștere.

Această poziție de purtare a genții indică, de asemenea, faptul că sunteți o persoană ocupată profesional și responsabilă.

Acest stil spune că libertatea dumneavoastră de mișcare este importantă, dar sunt și alte lucruri mai importante în viață. Vă place planificarea și aveți un real potențial de lider.

Poziția genții pe umăr se poate interpreta ca fiind un gest de siguranță și de încredere, însă o strângere prea crispată a acesteia pe lângă corp poate trăda totuși o îngrijorare sau o stare de nervozitate pe care nu o puteți stăpânii.

geanta alba pe umar

Aceasta este o poziție populară printre femeile de carieră, în special pentru cele care sunt conștiente de modă și o apreciază. Geanta este în mod clar afișată și poate fi văzută imediat din orice unghi.

O femeie care nu își folosește geanta pentru a-și ascunde partea din față a corpului este, de obicei, foarte sigură, deoarece asigură libertatea corpului. Când îți porți așa, mesajul pe care îl trimiți este că nu simți nevoia să te ascunzi în spatele nimănui.

O geantă mare, de asemenea, sugerează că aveți o viață activă și sunteți pregătite pentru orice eventualitate, deoarece poate conține o serie de articole, de la un laptop la machiaj sau pantofi de gimnastică.

2. Dacă geanta purtată pe umăr are o lungime mai mare a curelelor, care-i lasă o libertate de mișcare mai amplă, trădează o personaliate spontană, lipsită de griji și care ia viața cu lejeritate așa cum vine.

Alegerea genții care atârnă liber demonstrează o atitudine spontană și denotă în același timp siguranță.

geanta mica peste umar

Modul în care geanta se balansează indică faptul că sunteți plini de încredere și confortabili și nu vă pasă foarte mult de alte lucruri sau de convențiile sociale.

Vă place să faceți tot ceea ce doriți, ori de câte ori doriți, fără să vă gândiți nici măcar o clipă la modul în care oamenii vor reacționa la ele. Rebelă și liberă, asta e definiția voastră.

3. Dacă vă purtați geanta în fața corpului, peste un umăr, acest stil original indică adesea o personalitate mai prudentă, o persoană care este introvertită sau cel puțin timidă.

Privirea îndreptată în jos și poziția corpului ușor îndoită susține sugestia unei personalități mai defensive, care prin poziționarea genții într-o postură de siguranță demonstrează nevoie sa de protecție.

geanta neagra crossbody

E gestul de blocare a interacțiunii cu cei din exterior, din nevoie de apărare și siguranță. Personal, eu consider poziționarea peste umăr a genții puțin jucăușă și îți oferă și libertatea ambelor mâini. Mai degrabă o poziție comodă de siguranță, când te miști într-un loc aglomerat.

Evident că nu orice geantă sau poșetă poate fi purtată peste umăr, ci doar cele mici și cochete care adaugă un aer stregăresc ținutei tale. Astfel, cele care aleg să poarte gențile peste umăr sunt de obicei o fată practică care poartă deja exact ceea ce are nevoie fără a trebui să transporte alternative.

4. Geanta purtată pe braț, una dintre cele mai obișnuite posturi ale corpului, indică adesea o înălțime a statutului și a poziției sociale a celei care și-o asumă.

În principiu, vă eliberați una din mâini pentru a purta ceva de aceeași mărime, spunând tuturor că nu aveți nevoie să utilizați ambele brațe în timp ce parcurgeți orice drum în această lume.

geanta maro pe mana

Este și un mod ingenios de a arata brandul sau frumusețea genții sau poșetei pe care o purtați, dacă acest lucru este important pentru dumneavoastră. Personalitățile vanitoase și sigure de statutul lor social vor avea cu siguranță acest gest în stilul lor public de exprimare.

Sunteți genul de personalitate care-și asumă expunerea publică.

5. Geanta ținută în mână este un gest care uneori se datorează dimensiunii mari a acesteia care nu îți permite să o porți în nici un alt mod.

Te obligă să o ții astfel.

Dar, faptul că alegi o astfel de geantă demonstrează o asumare a identității în modul cel mai pregnant.

Gestul tău transmite clar că sunteți o persoană activă, incredibil de sârguincioasă, probabil cu multe lucruri importante purtate în geantă și extrem de conștientă de ceea ce vreți să faceți în viață.

Asumare, echilibru și forță sunt trăsăturile de personalitate ce decajă o astfel de persoană.

geanta maro de mana impletita

Ce modalitate mai bună de a lăsa oamenii să știe că aveți o geantă nouă, decât să așezați într-o postură de vedetă?

Nici măcar nu v-ați gândi să lăsați un braț sau o mână în calea piesei dvs. de prezentare, așa că o țineți în mâna dumneavosastră. Toți ochii vor fi îndreptați asupra ei și asta vă face mândră și vă oferă siguranță.

6. Dacă alegeți o poșetă sau o geantă de dimensiuni mici, puteți să o purtați în palma dumneavoastră.

Gențile sau poșete mici se pretează cel mai bine la un asemenea gest și pare a fi firesc în cadrul unor petreceri sau alte locații mai puțin formale.

Acest gest arată că vă place să fiți în centrul atenției și nu vă deranjează deloc această postură, dimpotrivă, vă simțiți apreciată de cei din jur. Probabil sunteți obișnuită să purtați poșete extravagant de scumpe și nu vă displace deloc lumina reflectoarelor.

Evident acest gest cochet ține de siguranță oricărei femei ce-și arată cu mândrie latura sa feminină, fără nicio ezitare.

poseta maro cu franjuri

Dacă ții geanta în față cu ambele maini, iar picioarele îți sunt încrucișate denotă o personalitate introvertită sau cel puțin timidă. Poziția aceasta da senzația că îți protejezi bunurile, dat și intimitatea.

Daca adopți această poziție la o întâlnire, semnalul pe care-l transmiți este acela că interlocutorul nu este pe placul tău și nu te ferești să-i arați acest lucru fără echivoc.

7. Când alegeți o geantă mică există mai multe opțiuni de a purta un astfel de accesoriu.

Ultima dintre aceste opțiuni este să o plasați sub brațul dumneavoastră. De aceea, dacă alegeți să faceți acest gest specialiștii consideră că sunteți o persoană care nu agreează să vorbească despre viața sa personală.

Avem de-a face cu o personalitate dificilă, care și-a construit traseul vieții de unul singur și care nu agreează să fie privit.

poseta sub brat

Libertatea mâinilor este relativă doar, pentru nu-ți permite o mișcare amplă a brațelor, dar permite păstrearea altor mici obiecte utile în mâini. E genul femeilor care aleg să poarte așa genata până deschid portiera mașinii sau alte mici acțiuni uzuale.

Acest mod de a purta geanta sau poțeta ne arată că preferați să fiți observatorul și nu cel observat. Aveți o vulnerabilitate interioară ce încercați să o ascundeți, precum poșeta sub braț.

8. Rucsacul purtat cu grație în spate e o declarație de independență, dar demostrează şi un adevărat spirit de aventură.

Un rucsac mic, purtat pe spate de obligă şi la o postură dreaptă a spatelui şi îţi da un aer tineresc şi plin de avânt. Doriți să explorați și să aveți aventuri în fiecare zi și vă place să părăsiți zona de confort și să vă asumați riscuri.

Rucsacul dvs. este umplut mai puțin cu farduri şi rujuri și mai mult cu lucruri utilile de zi cu zi, cum ar fi pixuri, sticle de apă și chiar periuța de dinți.

De asemenea, poți purta cărți poștale și memento-uri din locurile pe care le-ai vizitat și ține mereu punga împachetată, astfel încât să te poți îndrepta spre un capriciu ori de câte ori aveţi chef.

Persoanele care aleg să poarte un astfel de accesoriu sunt pline de viaţă şi cu o personalitate deschisă şi sociabilă, dornică să exploreze lumea înconjurătoare. Se poate afirmă fără niciun echivoc că sunt gata de da piept cu viaţa şi cu tot ce are ea de oferit, bune sau mai puţin bune.

rucsac maro la spate

Chiar și dimensiunea rucsacului pe care alegem să-l purtăm transmite mesaje celor din jur pe care merită să le descifrăm.

Un rucsac mediu ca dimensiune și stilat înseamnă o dragoste de aventură și dorința de a încerca noi experiențe, iar acest lucru ar putea să se refere la dorința de a explora un oraș nou sau de a avea încrederea și convingerea de a face schimbări majore fie pe plan profesional, fie pe plan personal.

Dacă rucsacul ales de dumneavoastră are forma clasică a ghiozdanului putem afirmă că este simbolul iconic al femeii de carieră concentrată pe viața ei profesională.

O astfel de geantă organizată nu poate aparține decât în mâinile unui proprietar organizat, cineva care este un maestru abil, capabil să-și echilibreze viața personală și profesională și să obțină un mare succes în ambele.

9. Gestul de a ține în brate, ca pe un bebeluș o geantă, deși ai putea s-o ții pe umăr sau într-o singură mână este extrem de sugestivă.

Acest stil arată că nu îți pasă neapărat de geanta în sine, ci mai degrabă de ce se află în ea.

geanta mare in fata

Conținut e cel mai important. Poate fi vorba și de un gest reflexiv, mai ales dacă folosești transportul in comun unde chiar este recomandat să o porți așa, de teama hoților. Alegerea de ține geanta așa este dovada faptului că ești o fire responsabilă.

10. A nu purta o geantă sau o poșetă este o declarație de independență evidentă.

În acelaşi timp este şi un lux.

Cine își permite să nu poate așa ceva, demonstrează un nivel special al statutului său social, în care alții se ocupă de problemele de zi cu zi, cum ar fi banii și angajamentele stresante. Această personalitate este cea mai sigură dintre toate tipologiile analizate, bazându-se doar pe sine în orice situație.

Originalitate și autenticitate sunt două trăsăturile de personalitate ce te diferențiază de ceilalți oameni din mulțime.

Toate aceste semnale sunt contextuale și nu neapărat adevărate pentru fiecare femeie și pentru fiecare situație. Există un grad de relativism în toate aceste interpretări.

După cum putem să schimbam aceste posturi, în funcție de mărimea genții și de ținuta noastră. Uneori sunt doar gesturi reflexe sau chiar mimetice, luând ca model o persoană din aria vizuală imediată.

Doar dacă o femeie poartă o geantă sau o poșetă în mod repetat într-un anume fel, atunci putem extrage câteva concluzii generale despre personalitatea ei, pe care le putem verifica apoi și prin alte metode ce presupun intercțiunea directă cu cea observată.

Genţile sau poșetele sunt parte a vieții noastre de zi cu zi și trebuie să le acordăm atența cuvenită. Estetice sau doar funcționale, ele ne reprezintă și povestesc despre noi mai multe decât am vrea să credem.

Purtați-le cu grație, cu mândrie, fără nicio prejudecată și asumați-vă diversitatea umană așa cum este ea.

Viaţa este doar o poveste. Cu geanta sau poșeta preferată alături, povestea e una minunată.

Open this in UX Builder to add and edit content

35 thoughts on “De ce geanta pe care o porti iti tradeaza personalitatea

  1. csenialove says:

    Mi se potriveste foarte bine punctul 2: „Dacă geanta purtată pe umăr are o lungime mai mare a curelelor, care-i lasă o libertate de mișcare mai amplă, trădează o personaliate spontană, lipsită de griji și care ia viața cu lejeritate așa cum vine.”

Lasă un răspuns