Johanna Ortiz, ambasadoarea modei columbiene

Johanna Ortiz, columbiana care revolutioneaza moda internationala

Miravelli iți prezintă acest profil al Johanna Ortíz, un designer al modei columbiene care a revoluționat lumea modei la un nivel internațional. Istoria sa demonstrează marele talent pe care il posedă precum si faptul ca este un designer promițător in fashion business. Cu siguranță creațiile sale nu vor dezamăgi.

Johanna Ortiz, ambasadoarea modei columbiene
Credit imagine: Andrea Swartz / Productie Natalia Ramirez

Johanna Ortiz – Creatoarea de moda din Columbia

Johanna Ortíz, este o creatoare de modă născută în Calí, Columbia. Ea a studiat designul de modă în Institutul de Artă din Fort Lauderdale. În 2003, lansează și creează o marcă de modă omonima in stilul de „fashion resort.” La puțin timp după lansarea sa pe piața, creațiile designerului columbian s-au convertit intr-o linie promițătoare „ready-to-wear.”

Cinci ani mai tarziu, marca sa a devenit internațională. Ortiz a reușit sa își vând creațiile in 72 de magazine la nivel mondial, inclusiv Bergdorf Goodma, Saks Fifth Avenue, Selfridges, Mytheresa y Lane Crawford. Începând cu 2018, designerul columbian a început să își prezinte colecțiile in Paris, câstigând aclamație de la audiență cât si de la revista Vogue. Prezentarile lui Ortiz din saptamana modei de la Paris sunt realmente așteptate de toată lumea datorită stilului latin rafinat pe care il au.

O afacerista cu responsabilitate sociala

Johanna Ortiz a implementat o afacere sustenabila in care a angajat 350 de lucrători în Calí, Columbia, în special femei care sunt șefele propriilor gospodării. Ea a devenit cunoscută prin implementarea unui program de responsabilitate sociala, numit „semillero” (germinativ). Acesta constă în predarea și instruirea de cursuri gratuite de cusut și broderie la nivel profesional. Scopul lor era de a garanta independența persoanelor care participă la aceste cursuri și, astfel, să genereze locuri de muncă.

Această inițiativă a stabilit un standard puternic pentru ca designerul să fie numit ambasador al modei în Columbia. Nu doar creațiile sale reprezintă identitatea brandului său; acțiunile și inițiativele pe care le învață au determinat ca ea să se poziționeze pe plan internațional ca designer promițător în moda sustenabilă sau „moda lentă”. Marele său simț al responsabilității a făcut-o un apărător al artei artizanale, deoarece lucrează cu diferite comunități indigene și artizani locali din Columbia pentru a-și crea piesele.

Johanna Ortiz
Credit imagine: El País

Creativitatea sa contemporană reprezintă unificarea cu meșteșugurile și alte tehnici artizanale tipice Columbiei și, desigur, în colaborare cu alți designeri (columbieni) și magazine de bijuterii. Toate acestea fac parte din realizarea și expunerea de haine uimitoare, care sunt excepționale și care reprezintă feminitatea și originalitatea colecțiilor lor. Așadar, această omogenitate a talentului a fost ghidul esențial al carierei sale de designer și a dezvoltării profesionale de succes.

Ambasadoarea modei in Columbia

Ambasadorul modei columbiene își concentrează atenția și inspirația totală în lumea latino-americană, în special în Columbia. Stim că în ultimii ani, Columbia a fost un subiect în trend, deoarece a devenit o destinație turistică populară; orașele sale coloniale frumoase, plajele atât de interesante, festivalurile sale atât de celebre și, desigur, marea Bogotá.

Toate acestea, plus ceea ce Ortiz numește „ingredientele sale principale: decorare, timp (stiluri), natură (flori), artiști și momente din viață” sunt ceea ce adaugă aromă” colecțiilor sale. Acestea reprezinta si măresc inspirația lui Ortíz de a crea și de a concentra convingerea sa asupra femeii latine.

Un stil de moda relaxat

Creațiile lui Johanna Ortiz mărturisesc un stil vibrant și festiv, în echilibru cu accente sofisticate și o notă de stil effortless, care rezultă în creații de stil ușor, clasic și foarte feminin, aducând la suprafață moda sofisticată”. Elementele de bază pe care le putem găsi în colecțiile lui Ortiz sunt decolteele Bardot (umerii goi), contrastele de texturi, imprimeuri și versatilitatea lor de a amesteca piese sartoriale (adică stil croitor – stil androgin).

În plus, design-urile lor favorizează „prospețimea” prin oferirea unei noi perspective asupra modei, astfel încât stilul creațiilor lor este atras de feminitatea lor, ceea ce creează o încredere a frumuseții pure în acele femei care le poartă.

colectie moda columbiana
Credit imagine: Saladeprensainexmoda.com

Johanna Ortiz a generat un interes remarcabil în lumea modei internaționale, așa că creațiile ei sunt considerate cu o nouă relaxare către feminitate și romantism, ce o poziționează ca cea mai emblematică trăsătură a sa.

„Îmi place că femeile se distrează cu moda, că își asumă riscuri și că își creează propria propunere. Designerii le oferă aceste instrumente pentru a explora” – Johanna Ortiz pentru „Vogue America Latină”.

Fără îndoială, acest talentat designer ne-a arătat că designurile ei sunt demne de a fi purtate de toate acele femei care sunt considerate femei extrem de feminine si neinfricate, desigur cu un aer proaspat și cu un mod de a gandit de genul da, de ce nu”?

Johanna Ortiz, un model de urmat in lumea modei internationale

De aceea, ar trebui să știți că Johanna Ortíz nu este doar un ambasador al modei în Columbia. Personalitatea și stilul ei sofisticat au determinat-o să fie numită printre cele mai bine îmbrăcate femei din Columbia – de Vogue México și Vogue America Latină. Celebrități precum Amal Clooney, Sandra Bullock, Beyonce, Olivia Palermo, Sarah Jessica Parker și Lilly Collins au fost purtătorii creațiilor acestui designer unic.

Personal pentru mine, Johanna Ortiz (aici gasesti profilul de Instagram al lui Johanna Ortiz) reprezintă o inspirație, pentru că este o femeie care nu se oprește de la nimic, care a luptat și și-a concentrat atenția asupra creării și a ceea ce îi place, făcându-și visul să devină realitate. Modul său de a se reinventa este demonstrat în fiecare colecție pe care o prezintă. De aceea, acesta va continua să ne impacteze cu marele său talent și va continua să fie centrul atenției în moda internațională.

Așa că daca doresti si tu sa fii insipirata, nu uita sa o urmezi pe Johanna Ortiz, aceasta ambasadoare a modei columbiene, si pe rețelele sale de socializare.  Ea a inceput sa incheie capitolul „ready-to-wear” al colectiilor sale si a inceput sa se concentreze pe a crea colectii pentru mirese de tip „bridal”. Ea va prezinta colectia sa de spring-summer in saptamana modei de la Paris, ce se va desfasura intre 23 septembrie si 1 octombrie, 2019.

Open this in UX Builder to add and edit content

Lasă un răspuns