Esti intr-o relatie? Da, intr-o relatie cu mine insumi

Toate zilele sunt diferite. Fiecare zi pe care o trăim este o transformare în corpul, mintea si spiritul nostru. Astfel renaște atitudinea noastra si se schimbă reacțiile noastre. Aceste reactii ne invita sa ne intrebăm cum ne vedem si cum ne simțim cu noi inșine, un lucru ce nu este atat de ușor pentru că toate standardele noastre implică diverse forme de acceptare. Prea multe reactii negative pot duce rapid la o stima de sine scazuta.

Acceptarea se referă la actiunea si precum și la efectul acceptării. Aceasta este relaționata cu aprobarea, ce semnifică luarea de bună sau primirea a ceva de formă voluntară, fără opoziție.

femeie cu stima de sine scazuta ce se uita in oglindă
Credit imagine: Ampsico.es

Într-un fel, toți vrem să ne simțim bine, să traim o viață plăcută și plină, unde prejudecățile sunt excluse din mediul nostru, fiind astfel acceptate de cei din jurul nostru și de noi inșine.

Acceptă transformarea

Cine transmite un prejudiciu nu va beneficia de un impact transformator si nu va putea sa isi schimbe viata in bine. Impactul transformator este obținut de cel care primește mesajul. Din păcate, nu suntem întotdeauna în cele mai bune condiții de a putea accepta ceea ce auzim, mai ales atunci când aceste prejudecăți sunt adresate direct persoanei noastre.

Când ne simțim bine cu noi insine, viața curge în armonie cu mintea, sufletul și corpul nostru. Sentimentele care predomină sunt cele care ne fac fericite, care ne fac să emitem energie pozitivă, prezentând o atitudine bună față de orice circumstanță. 

Este important să ne descoperim nivelurile noastre de stimă de sine pentru a beneficia de o schimbare pozitiva in viata noastra. Pentru acest lucru trebuie să facem o trecere în revistă profundă a ființei noastre și să identificăm acei factori care ar putea să ne modifice bunăstarea.

Prin urmare, iti sugerez sa iei în considerare aceste doua intrebări: cum ne văd sau ne tratează alții, și cum ne vedem noi inșine? Aceste două abordări pot avea un impact mare asupra stimei noastre de sine, deoarece aceasta depinde de măsura în care ne simțim apreciate, iubite si acceptate de altii; si în ce măsură ne prețuim, ne iubim și acceptam pe noi inșine.

Cei care au stima de sine sănătoasă, au privilegiul de a se simti bine despre ei insisi, de a-și aprecia valoarea si de a fi mândri de capacitătile, abilitătile si realizările lor. Dimpotrivă, cei care au stima de sine scazuta sunt predispuși să creadă că nu pot fi iubiți de nimeni, de aceea nu se simt împuterniciți să creadă că vor fi acceptați de alții, ajungând să gândeasca că tot ce fac ei este inutil.

Acum, prin acest articol, vreau sa cunoști câteva modalități de îmbunătățire a schimbărilor de comportament. Trebuie luat în considerare faptul că trebuie să putem accepta cine suntem, să ne recunoaștem și să îmbunătățim acele domenii și aspecte ale vieții noastre, cu scopul unic de a progresa la nivel personal. Dragostea adevărată provine de la ființa noastră frumoasă, acea ființă pură care locuiește în noi pe care doar noi inșine avem abilitatea de a o expune la exterior.

Cum iti imbunatatesti stima de sine scazuta

Să vedem atunci această lista ce ne va permite să construim o stimă mai bună de sine:

pagina de obiective

 1. Renunță a mai avea gânduri negative despre tine. Dacă esti obișnuită să iți concentrezi atentia asupra defectelor tale, atunci incepe sa te gândesti la aspectele pozitive care să le contracareze. În fiecare zi, noteaza trei lucruri despre tine care te fac fericită.
 2. Puneți ca scop in viață obținerea de realizări in loc de perfecțiune. Unii oameni ajung să paralizeze din cauza dorinței lor de perfecțiune. Gândește-te la ceea ce ești buna și la lucrurile care iti plac si fă-i acele lucruri.femeie ce priveste marea cu ochii inchisi si se iubeste pe sine insati
 3. Ia în considerare greșelile ca oportunități de învățare. Competențele unei persoane se dezvoltă constant și fiecare excelează în diferite lucruri. Este ceea ce face ca oamenii să fie interesanți.
 4. Identifica ce poti schimba și ce nu. Dacă îți dai seama că există ceva de-al tău care nu te face fericită și îl poți schimba, începe chiar acum să faci această schimbare. Dacă este ceva ce nu poți schimba (ca de exemplu înălțimea ta), încearcă să te iubești așa cum ești.
 1. Stabileste-ti obiective concrete. Gândește-te la ce dorești sa obtii și apoi proiectează-ți un plan pentru a face acest lucru. Acordă atenție planului și înregistrează progresul. De asemenea, fii mândră de opiniile și de ideile tale. Nu îți fie frică să le exprimi.
 2. Este întotdeauna important să faci o activitate care să te mențină sănătoasă și creativă; exercițiu, yoga, dans, participă la un atelier de artizanat, citește, mergi la cumpărături. Întotdeauna alege sa te reinventezi, o schimbare de aspect (o nouă tunsoare, o nouă tinuă, un machiaj nou, etc.). Și de ce nu, călătorește și cunoaște locuri noi. Toate acestea pot fi parte din planul tau și te pot ajuta să reduce stresul zilnic și să îți concentrezi energia asupra lucrurilor pozitive, te vei simți fericită și plină de capacitatea de a face lucruri care te vor reinventa și te fac să simți diferit.

Cele de mai sus îți vor da putere să te accepți, să îți creezi zilnic și să descoperiți noi opțiuni pentru a știi cum să trăiți; care va permite introducerea de noi standarde de calitate în viața ta. Creșterea stimei de sine, prin iubirea și acceptarea atât a virtuților noastre cat și a defectele noastre, determină dezvoltarea personală și profesională.

Prin urmare, speranța unei ființe recreate constă în căutarea unei calități mai bune a vieții. Aceasta implică noi schimbări în comportamentele actuale. Persoana care lucrează zilnic să se reinventeze nu numai că menține soliditatea în persoana sa, ci are și o dorința continuă de a rămâne într-un mediu de pace și liniște, care nu este înconjurat de oameni sau medii toxice care îți pot afecta energia pozitivă. Aceasta este practic calitatea vieții dorită de orice ființă umană.

femeie trista cu mainile incrucisate, stima joasa

De asemenea, știm că sunt momente când energia pozitivă poate fi redusă, dând loc oboselii, tristeții și nostalgiei, când aceste sentimente vin în mod neașteptat, energia devine negativă. Asa că este recomandabil să fii mereu conștienta de schimbările tale emoționale, să le detectezi și să lucrezi la ele. Nu pune presiune pe tine atunci când se întâmplă acest lucru. Fă-ți timp suficient să simți acele sentimente și să le scoți la iveală.

Chiar dacă aceste sentimente te afecteaza, menține-ți planul de a fii mai activă. Stiu că nu este așa de ușor precum pare, însă dacă vrei cu adevărat să te iti imbunatatesti stima de sine, sa simți bine, frumoasă, stabilă și încrezătoare, este important să manifești determinare față de toate lucrurile întâmpinate. Aceasta te va ajuta sa faci schimbările necesare pentru a imbunătăți constant bunăstarea ta.

Îmbunătățește-ți calitatea vietii

Iată câteva sfaturi pe care le poți utiliza pentru a-ți îmbunătăți calitatea vieții, fără să uiți că ceea ce contează este că îi arăți corpului tău importanța pe care o are pentru tine.

decretele unei femei

 1. Decretă care vor fi planurile tale de viață și ce dorești să obții. Un decret este o afirmație categorică pe care trebuie să o facem cu voce tare, cu fermitate și cu convingere adevărată. Deci, să învățăm să vorbim pozitiv și să decidem lucruri bune pentru noi înșine, chiar daca stima noastra de sine nu este la cel mai inalt nivel in acel moment. Astfel, vom vedea cum totul începe să curgă mai bine pentru a ne atinge obiectivele vieții mai repede.
 2. Terapii alternative: unele tratamente naturiste, izvoare termale, meditații sau un masaj relaxant te vor ajuta să îți golești mintea și să descoperi emoțiile care îți invadează corpul. Aceasta face parte din procesul de cunoaștere a corpului, de a învăța să îl ascultți și de a înțelege nevoile acestuia.
 3. Ai grijă să ai o dietă bună: este recomandat să te gândești la corpul tău ca la un vehicul al viselor tale. Respectă-l și hrănește-l cu sănătate.
 4. Învață să apreciezi lucrurile: Înainte de a dormi, mulțumește vieții și corpului pentru că îți permite să faci toate activitățile zilei, și să îl recompensezi cu o odihnă bună.indemnuri pozitive
 5. Iubește-te pe însuți: Pentru a scapa de stima de sine scazuta, trebuie doar sa scrii un mesaj pozitiv si inspirațional care să te punp intr-o bună dispoziție. Lipește-l în oglindă și citește fraza în fiecare dimineață.
 6.  Fii conștientă: Este important să înțelegi marele efort al corpului tău, pentru a-ți îmbunătăți în totalitate calitatea vieții. Analizează și apreciază tot ceea ce face pentru tine în fiecare zi.
 7. Fa-ți o listă cu toate calitățile tale și încearcă să îmbunătățești și alte aspecte ale personalității tale. Atât corpul cât și bunăstarea vă vor mulțumi.

femeie fericita

Nu există moment special sau timp special pentru a încerca să devenim mai buni sau pentru a ne îmbunătăți calitatea vieții noastre. Dispunerea și perseverența ne determină să fim mai buni în fiecare zi. Aceasta este viața noastră, trupul nostru, sinele nostru, ființa noastră — iubiți-o așa cum merită, pentru că dacă nu te iubești pe tine însuți, atunci cine te va iubi? Îngrijește-ți si iubește-ți trupul si vei descoperi că cea mai bună relație de viață pe care o poți avea este cu tine insuți. Numai asa poti scapa de o stima de sine scazuta si iti vei putea trai viata asa cum tu stii ca meriti.

Open this in UX Builder to add and edit content

Lasă un răspuns