‘Vogue Like a Painting’ Mexico City – Ne-a impresionat!

Expoziția Vogue Like a Painting este o expoziție de fotografii cu cele mai mari repere ale modei, unde se exprimă tot ce este mai bun din haute couture. Această expoziție ajunge în Mexico City (capitala Mexicului) și va fi expusă la Muzeul Franz Mayer în perioada 12 iulie – 15 septembrie.

Expoziția este perfectă pentru toți cei care sunt iubitori de modă, cultură, frumusețe și călătorii. În acest articol, echipa Miravelli îți oferă câteva imagini ale expoziției precum și detalii despre cum a fost ea creată.

Muzeul Franz Mayer si istoria sa

Muzeul Franz Mayer este o clădire unică din secolul al XVI-lea. A fost restaurată de-a lungul istoriei mexicane pentru a deveni o instituție non-profit. Timp de 32 de ani, aceasta a fost dedicată conservării, cercetării și prezentării colecțiilor extinse de cărți, picturi și arte decorative. Acest muzeu protejează moștenirea colecționarului Franz Mayer Traumann născut la Mannheim, Germania în (1882).

Activitatea financiară intensă a lui Mayer și dragostea sa pentru colecție i-au permis să fie un protector al obiectelor care au o vechime de 6 secole în creație și inovație, legate de domenii de artă și design. Unele lucrări sunt achiziții de pe piața de artă, iar alte lucrări au fost colectate de el. Tipul de lucrări cumpărate este definit de călătoriile sale și momentul istoric pe care l-a trăit.

Muzeul Franz Mayer promovează inovația și creativitatea în societatea mexicană. Conservarea, cercetarea și diseminarea artei și designului prin colecțiile permanente și expozițiile temporare. Prin urmare, obiectivul său principal este să caute și să ofere experiențe de cunoaștere, distragere și învățare a tuturor, pentru a contribui la formarea și dezvoltarea ființei umane. În prezent, muzeul prezintă colecții importante precum Colecția de Artă Populară a lui Ruth Lechuga și Willimian Sprating.

Vogue Like a Painting – ideologia și concepția unei idei

Vogue Like a Painting este o expoziție care reunește moda și arta ca sine. Așa cum am văzut de-a lungul acestui secol și cu secole în urmă, moda a fost un factor important în caracterizarea societății și marcarea noilor stereotipuri. Astăzi moda este considerată o artă. Vogue Like a Painting s-a inspirat din ideologia publicistului Condé Montrose Nast (1873-1842). El a creat Condé Nast, o companie media care a revoluționat imaginea și conținutul revistei Vogue din secolul XX.

Ideologia lui Nast a fost crearea unei platforme care să concentreze tot felul de artiști. El căuta în special artiști internaționali, precum: fotografi, ilustratori și regizori de artă din afara modei. Obiectivul acestei platforme a fost de a oferi artiștilor libertatea creativă de a se exprima și de a crea o imagine bogată în revistă.

De-a lungul timpului această ideologie a fost condusă de fotograful Edward Steichen de la Vogue (intre 1923 și 1937). Marele rezultat ar fi vizualizarea primului eșantion de Vogue Like a Painting, care urmărește cu exactitate să creeze o călătorie istorică prin colaborarea acestor mari artiști.

Importanța expoziției Vogue Like A Painting

Legătura și importanța acestei expoziții constă în sensul de a oferi un spațiu unic și pur modei văzute ca artă. Așadar, Vogue a luat decizia de a lăsa hârtia tipărită și de a călători în întreaga lume prin locuri culturale de o importanță deosebită. Deocamdată Spania și Mexic sunt țările selectate să prezinte această colecție și să fie emitenții care să poată arăta lumii valabilitatea modei ca artă.

Fotografi precum Steven Klein, Sheila Metzner, Cecil Beaton, Edward Steichen, Annie Leibovitz, Paolo Roversi, Tim Walker, Mert Alas și Marcus Piggott sunt câțiva dintre cei care au obținut stardom grație colaborării lor cu cea mai importantă revistă de modă din istorie, Vogue.

Obiectivul Vogue Like a Painting este să îmbine frumusețea artei cu creativitatea inspirată a modei. Această expoziție este reprezentată de o selecție de 65 de fotografii din arhiva Vogue. Aceste fotografii inspiră diferitele tehnici ale picturilor artistice în combinație cu fotografia de modă.
Fotografii ale expozitiei Vogue Like a Painting
Fotografii ale expoziției Vogue Like a Painting. Credit imagine: Miravelli.ro

În câteva cuvinte din această expoziție puteți vedea unirea diferitelor lucrări picturale, iconice și recunoscute de-a lungul timpului cu amestecul de tehnici fotografice, narațiuni și detalii care sunt ilustrate literal și conceptual.

Imaginile au caracteristici tradiționale ale tabloului, arătând teatralitatea în scenariile lor, drama clarobservului, schemele compoziționale și accentul deosebit frumusețea figurilor, a pozelor și a seturilor. Tehnicile reprezentative ale acestei expoziții sunt relieful sculptural, jocul luminii; mișcări artistice precum Renașterea, Rococo și Prerafaradismul.

Consolidarea Expoziției Vogue Like a Painting

Expoziția Vogue Like a Painting începe în 2010, în colaborare cu Muzeul Thyssen din Madrid și cu fotograful Mario Testino. La început, marea creativitate a fostului editor de modă Vogue din Japonia, Debbie Smith, se alătură poveștii. Ea este cea care sfârșește dând viață expoziției Vogue Like a Painting. Debbie a specificat o nouă propunere de imagine pentru expoziție, astfel reușind să evidențieze maximul fotografiei de modă.

Eforturile și munca deosebită a acestei echipe s-au reflectat în 2015, când expoziția a avut prima prezentare la Muzeul Thyssen din Madrid, Spania. Marea traiectorie și experiență a editorului Debbie Smith i-a permis să conceapă una dintre cele mai mari creații ale ei. Astfel, ea și-a permis să fie curatorul selecției fotografiilor din arhiva Vogue pentru a fi prezentată în Vogue Like a Painting . Această selecție și conținutul acesteia reprezintă obiectivul maxim al acestei expoziții.

Sentimentele ce descriu această expoziție

În general, poveștile sunt întotdeauna ceva demn de admirat. Ele exprima exprimă nostalgie, emoție și multe alte sentimente. Cel mai frumos lucru din istoria unei expoziții de modă precum Vogue Like a Painting este acela de a vedea cum se desfășoară toată munca depusă de acele modele în high couture: designeri, fotografi, editori, etc.

Fără să știe că ar face parte din acest scenariu minunat, toată această arhivă acumulată și consolidată a făcut parte din această nouă platformă, care servește la inspirarea talentului creativ modern. Ea a servit și la menținerea unei baze solide care ajută la promovarea modei ca o artă.

În această expoziție o putem vedea pe Anne Leibovitz, din celebrul film Marie Antoinette (2006) interpretat de actrița Kristen Dunst; opera lui Paolo Roversi; fotografia lui Yalitza Aparicio (actrița mexicană care a câștigat premiile Hollywood Film Awards în 2018) ca „nouă actriță”; a fotografilor Santiago și Mauricio; și pentru a da viață acestei expoziții va include, de asemenea, două rochii de Alexander McQueen (1969-2010 ); trei creații ale lui Comme des Garcons (magazin de haine din Tokyo), Christian Lacroix (designer francez) și Nina Ricci (1883-1970).

Cu siguranță, dacă vă place moda și cultura, dacă sunteți un călător care caută să descopere lucruri noi și să inoveze sau dacă ați citit accidental acest articol și vă gândiți să călătoriți, nu ezitați să vizitați această expoziție incredibilă Vogue Like a Painting. Am fost martori că merită să vezi cu proprii ochi această lucrare grozavă. Iți reamintim că în această expoziție vă puteți bucura de aproape un secol din cele mai bune imagini din istoria Vogue, ce reprezintă cea mai importantă revistă de modă .

În sfârșit împărtășesc o gândire a regizorului revistei Vogue Mexico și a Americii Latine, Karla Martínez de Salas, într-un interviu pentru Vogue Mexico: „Am crezut întotdeauna în puterea imaginilor, în acea magie inexplicabilă de a spune povești fără cuvinte care ne permit să ne inspirăm și să ne facem să visăm. De la un tablou semnat de Goya, la o imagine fotografiată de Tim Walker sau Paolo Roversi, aceste înregistrări vizuale frumoase despre modă și cultură sunt cu adevărat apreciate în memoria și inima noastră ”.

Tu ai vrea sa vizitezi expoziția Vogue Like a Painting din Mexico City?

Open this in UX Builder to add and edit content

Lasă un răspuns