Ce tipuri de genti dama se poarta la birou si care nu? (GHID COMPLET)

working girl profesionista cu servieta
Femeie profesionistă cu servietă care arată împuternicire
Am pregătit acest ghid despre cum să alegi geanta office perfectă pentru a lua cu tine la birou si cred ca îți va fi de mare folos atât pentru alegerea următoarei genți office, cât și pe viitor deoarece sfaturile din acest ghid sunt universale.

Ești o „working girl”? (profesionistă/fată care muncește)

Dacă ești o fată sau femeie care lucrează și ai nevoie de ajutor în alegerea geantei perfecte pe care o vei lua la birou, cu acest ghid poți deveni o adevărată expertă în cum să alegi cele mai bune genți de birou și, astfel, să pari incredibil de profesionistă! În această lume foarte competitivă, o femeie profesionistă are nevoie nu numai de a-și exprima cunoștințele, dar și de a-și arăta aspectul și de a-și reinventa stilul pentru a arăta întotdeauna împuternicită. Așadar, după ce ai selectat hainele de birou, va trebui să adăugi doar accesoriile, dar în acest caz accesoriul care ne îngrijorează cel mai mult este geanta noastră.

Ce reprezinta o geanta pentru o profesionista

Geanta pentru o profesionistă reprezintă un element de bază și indispensabil, ce este de ajutor atunci când avem nevoie de diverse lucruri pentru a ne îndeplini munca, precum și un purtător de diverse obiecte si dispozitive personale. Femeia profesionistă ar trebui să fie întotdeauna pregătită să poarte în geantă dispozitive electronice precum: un Kindle, o tabletă, smartphone-ul ei, unele accesorii de birou, cum ar fi: stilouri, calendar, notebook etc. Și, de asemenea, trusa de înfrumusețare necesară pentru machiaj. Nu trebuie să uităm că uneori geanta ne ajută să purtăm alte obiecte de uz comun, cum ar fi: unele chei, poșeta sau portofelul nostru și, în cazul în care este necesar o un articol îmbrăcăminte, cum ar fi: un pulover, o eșarfă și de ce nu, un pieptene și periuța de dinti!
tableta, recipient apa, telefon, ruj, machiaj intr-o geanta
Lucruri care pot intra într-o geantă
După toate cele de mai sus, este important să trecem în revistă următoarele întrebări:
  1. Ce dimensiuni ar trebui să aibă geanta pentru birou?
  2. Ce tipuri de genți sunt potrivite pentru office și care sunt acestea?
  3. Ce forme, culori și texturi sunt indicate pentru gențile office?

Ce dimensiuni ar trebui să aiba geanta pentru birou?

Ai auzit vreodată că „mărimea nu contează”, dar dacă știm ceva ca femei este că cu siguranță „mărimea contează”!
Colaj cu produsele Miravelli
Colaj cu câteva din produsele Miravelli
Dimensiunea unui genți este importantă, dar totul va depinde de tipul de profesionistă pe care îl reprezinți. De asemenea, influențează și activitățile zilnice pe care le vei desfășura în timpul zilei. Cel mai bun mod de rezolva problema dimensiunii este să te gândești la cele trei momente principale ale zilei: dimineața, după-amiaza și noaptea. Mai exact, trebuie să te întrebi, ce voi face în acele momente, ca să știu de ce voi avea nevoie? Dacă folosești o agendă a activităților tale zilnice, vei putea mai ușor să descoperi acest lucru. Hai să dăm un exemplu simplu. working girl planifica ziua Să presupunem că ești o asistentă manager, iar vineri dimineață, ai o întâlnire de lucru cu managerii din companie. În geantă ar trebui să ai pregătite cel puțin: o agendă, o tabletă, telefonul, trusa de machiaj și un pachet de șervețele. Vineri după-amiază după întâlnirea cu managerii, compania va organiza o masă într-un restaurant pentru a sărbători performanțele excepționale ale echipei de lucru din care faci parte. Deci, în geantă ar trebui să ai cel puțin: un smartphone, trusa de machiaj și poate o bluză în plus în cazul în care se produce un accident cu mâncarea.
Working girl la un bufet al companiei
Working girl la un bufet al companiei
Vineri seara, după o zi grea, dar de succes, ai acceptat să ieși la un suc cu cea mai bună prietenă. În mașina ta sau poate în vestiarul de lucru vei fi lăsat tot ceea ce nu vei ocupa. În geantă tranporți doar smartphone-ul, portofelul și cheile casei și poate un selfie stick pentru a face numeroase fotografii cu prietenul pentru a le încărca pe rețele de socializare.
femeie la un suc cu o prietena de muncă
Ieșirea la un suc cu o prietena de muncă
În această rutină, obiectele pe care le-ar transporta geanta sunt de dimensiuni medii, așa că trebuie doar să decizi să folosești o geantă între 31 cm și 38 cm lungime pentru a transporta toate aceste elemente de care ai putea avea nevoie. De fapt acea geantă nu trebuie să fie super rezistentă, ci suficient de puternică pentru a împiedica orice dispozitiv să se spargă.
Geanta de dimensiuni medii cu obiecte necesare la muncă
Geanta de dimensiuni medii cu obiecte necesare la munca
Poate că ar trebui să te gândești doar la o geantă din imitație piele de calitate sau la o geantă rezistentă la abraziune și impermeabilă. Este important să ne asigurăm că lucrurile noastre vor fi protejate de orice schimbări climatice. Cu alegerea acestei genți, vei fi gata, iar la sfârșitul zilei vei avea o mare satisfacție pentru că ai trecut cu brio prin toate obiectele din agenda ta.

Cum alegi o geanta mare pentru birou

O geantă care măsoară 43 cm x 29 cm x 11 este considerată o geantă mare, deci această dimensiune a genții va fi foarte utilă pentru a transporta obiecte mai mari. Nu o recomand să fie folosită la cină sau o adunare de prieteni, pentru că o geantă mare nu-ți pune în evidențî aspectul; te face să pierzi stilul și lejeritatea ținutei tale.
Masurile unei genti office mari
Masurile unei genti office mari
Acest tip de geantă este foarte recomandată pentru birou, atât pentru spații închise, cât și pentru cele deschise. Este de asemenea un bun transportator de diverse obiecte pe distanțe lungi. Așa că recomand cu siguranță utilizarea unei dimensiuni mari a gentii pentru acest scop.
Femeie manager cu o geanta mare tote
Femeie manager cu o geanta mare tote

Cum alegi o geanta office medie

O geantă medie măsoară aproximativ 32 x 22 x 11 cm și aș putea considera ca fiind dimensiunea ideală a genții care trebuie luată la birou, deoarece este de bază și practică.
Masurile unei genti medii
Măsurile unei genti medii
Spațiul unei genții medii nu este atât de limitat și poți transporta obiecte indispensabile muncii tale. Îți va servi, de asemenea, pentru a te însoți în alte ocazii speciale, cum ar fi la o ieșire cu prietenii.
Working girl cu geantă medie

Cum alegi o geanta office medie

O geantă care măsoară 27 x 38 x 11 cm sau mai puțin este considerată o geantă mică. În general, gențile de această dimensiune sunt minunate și ușoare.
Măsurile unei genți mici
Măsurile unei genți mici
Acest tip de geantă (sau mărime) oferă personalității tale o notă de eleganță și versatilitate. Vorbește foarte mult despre tipul de muncă pe care îl ai, așa că se înțelege că tot timpul trebuie să fii în mișcare și să te simți ușoară, fără ca geanta ta să devină un impediment pentru a face anumite tranzacții bancare, unele plăți de servicii sau pentru a participa la o vizită afaceri sau o expoziție de ultim moment.
Working girl cu geantă mică
Working girl cu geantă mică

Ce tipuri de genți sunt ideale pentru birou și care sunt?

Este bine știut că putem folosi ceva la modă doar dacă se potrivește. Ce vreau să spun e că nu putem folosi chiar orice articol vestimentar sau accesoriu — acesta trebuie să se potrivească atât stilului nostru cât și scopului pentru care în folosim. Aș descrie o geantă adecvată acea geantă care poate face parte din ținuta ta profesională fără a pierde deloc stilul formal de care ai nevoie. Aceasta poate acoperi și alte nevoi prin faptul că poți transporta obiecte indispensabile care îți vor fi utile în birou.
Working girl cu geanta de office rosie
Working girl cu geanta de office rosie
Această parte este foarte complexă, deoarece va depinde foarte mult de personalitatea ta și de tipul de profesionistă care ești. Dar în acest caz, voi putea doar să îți recomand pe cele care le consider potrivite pentru birou.

Geanta Tote

Geanta Tote sau geanta Shopper este un tip de geantă cunoscut pentru dimensiunile mari, fiind folosită ca geantă de mână sau de umăr. Acest tip de geantă este largă în interior, dar, din păcate, nu are multe secțiuni interne. De asemenea, nu are o varietate de design și texturi, așa că ar fi considerat ca fiind mai mult un element de bază și indispensabil decât un articol reprezentativ look-ului tău. Le puteți găsi în mod regulat din materiale precum piele și pânză, într-o varietate de culori.

Geanta Satchel

Geanta satchel, sau geanta de bowling, le găsești, de obicei, de dimensiuni medii. Caracteristica principală este forma sa dreptunghiulară. Are de obicei o închidere cu catarame și are o dublă funcționalitate, deoarece se poate folosi fie ca geantă mână sau de umăr (mulțumită curelei sale). Funcția sa dublă se extinde astfel încât poate fi folosită ca o geantă formală și informală. Astfel că o poți lua atât la birou cât și într-o întâlnire cu prietenii.   Aceste tipuri de genți sunt confecționate din material dur și rezistent. Poți găsi o varietate de modele și texturi, și sunt super combinabile cu tot felul de haine, de la blugi, la un frumos pantalon coordonat și blazer pentru a merge la birou.

Gentile cu mâner dublu

Gențile cu mâner dublu sunt tipuri de genți sunt chiar frumoase și îmi plac formele sale aproape rotunde. Așa cum numele său spune este o geantă cu două mânere groase și rezistente, dar în același timp ne oferă opțiunea de a-l putea folosi ca geantă de umăr prin cureaua extern. Este totuși de preferat să o purtăm în mână, deoarce este o geantă care dă multă personalitate imaginii tale, fiind foarte atractivă pentru o geantă office. Structura sa este percepută ca un accesoriu elegant, iar când o purtăm pe mână ne permite să arătăm subtilitatea mâinilor și pielii noastre. Așa că este și un accesoriu foarte feminin.
Genti cu maner dublu

Ce forme si culori sunt indicate pentru gentile de birou?

Un mediu de birou este un loc care trebuie să demonstrezi competență, respect, proactivitate, seriozitate și acțiune în domeniul muncii, precum și un pic de cordialitate și simpatie. Nu vreau să spun că ar trebui să arăți plictisitor, dar dacă vrei să fii respectată trebuie să ții cont și că ținuta ta vorbește de la sine. Este important să transpui o anumită personalitate și imagine în orice mediu de lucru, mai ales dacă vorbim despre munca la birou.   Siluetele pe care le putem vedea de obicei în aceste spații de lucru sunt siluete plane și geometrice, de la clădirea în care lucrați, mobilierul în general, cum ar fi: birouri, scaune, dispozitive tehnologice; oamenii îmbrăcați formal și semi formal. Culorile din aceste spații sunt întotdeauna neutre, întunecate și clare. Este adevărat că există momente în care este necesar să arătăm puțină culoare și contraste pentru a ne face fericiți. Dar aceste accente se pot exprima în machiajul tău sau cu unele accesorii pentru păr sau unghiile.
Mediu de munca la birou
Mediu de munca la birou
Recomandările pentru a știi ce haine și accesorii să porți la birou sunt destul de limitate. Cu toate acestea, puteți găsi întotdeauna modalități de a arăta senzațional și proactiv. Prin urmare, pentru a putea merge la birou cu un stil adecvat pentru mediul respectiv recomand acele genți damă cu forme geometrice, cum ar fi cele triunghiulare, pătrate și dreptunghiulare sau cele care sunt de tip structurat.
Câteva sugestii de tipuri de genți office pentru a lua la birou
Câteva sugestii de tipuri de genți office pentru a lua la birou
Aceste tipuri de forme cu siguranță nu te vor face niciodată să pierzi eleganța și sunt, fără îndoială, gențile ideale pentru a le lua cu tine la birou. Ar trebui să optezi întotdeauna pentru culori neutre, cum ar fi negru (care transmite eleganță și sobrietate) bej (care transmite calm și seninătate), cafea (care transmite încredere și rezistență) și alb (care transmite bunătate și pace). În plus, dacă în anumite ocazii vrei să rupi paradigmele, ai putea îndrăzni să folosești culori precum roșu (care transmite energie, pasiune și putere), albastru (este o culoare pasivă și rece) verde (care transmite speranță), doar l-aș recomanda în nuanțe de gri și întunecat.

Cum alegi texturile?

În această parte, aș spune că există doar două moduri de a le folosi atunci când vine vorba de birou: fie poți utiliza texturi simple sau doar cele care sunt în trend. Eticheta mai profesională a ținutelor de birou te limitează să te poți juca cu texturi, așa că, dacă te hotărăști să porți o geantă cu imprimeu cu biluțe multicolore, vei avea un accesoriu ce nu va merge foarte bine nici cu hainele tale și nici locul de muncă. Deci mai bine nu te riști prea mult cu acest lucru și încerci să fii cât mai serioasă atunci când alegi accesoriile de birou.   

Genti specializate

Există și alte tipuri de genți numite servietă sau portofoliu, care sunt specializate pentru mersul la birou. Aceste tipuri de genți sunt fabricate în acest scop și, prin urmare, funcționalitate, deci pot fi valabile pentru a le duce la birou, mai ales că de obicei le poți găsi disponibile în culori sobre și neutre. Acestui tip de geantă îî vor lipsi texturile, dar va avea mai multe spații interioare pentru a stoca tot ceea ce ține de obiectele de birou de bază, cum ar fi; documente, laptopuri, și altele. Materialele cu care sunt fabricate aceste tipuri de serviete sunt desigur pielea și pânza deoarece sunt făcute pentru a rezista la abraziune și utilizarea constantă a acestora.

În ce tip de geanta poti duce mancarea

Fii foarte atentă aici! Nu face niciodată greșeala de a duce mâncarea în geantă sau geanta pe care o vei folosi pentru birou.
femeie munca din servieta
ASA NU!
În prezent, există seturi speciale de genți termice pentru transportul alimentelor. Poți găsi aceste genți într-o varietate de modele și, în același timp, pot arăta bine cu hainele. Proiectarea acestui tip de genți este potrivită pentru menținerea alimentelor în stare bună. De asemenea, sunt confecționate din material permeabil, pentru a nu provoca accidente și conțin scurgeri de lichid sau murdărie.
Geanta speciala pentru mancare
Geanta speciala pentru mancare

Gențile care nu se iau la birou

Rucsacuri

Dacă ești o studentă în practică sau în training, poți folosi și rucsacuri, dar dacă nu, mai bine lași rucsacul acasă. Un rucsac distruge seriozitatea și angajamentul față de ținuta noastră. Acest tip de geantă reprezintă un stil relaxat și puțin profesionist. Dacă totuși ești o mare fană al acestor tipuri de genți, îți recomand doar să le utilizezi în afara biroului, cum ar fi dacă mergi în parc sau dacă mergi într-un tur ghidat. Dar niciodată, nu-l folosi niciodată la birou.
O tânără cu rucsac
O tânără cu rucsac
În plus, este recomandat persoanelor vesele și lipsite de griji. Verificați-vă personalitatea și dacă acest tip de geantă îndeplinește toate cele de mai sus.

Gentile crossbody

Nu există prea multe lucruri de spus despre asta. Gențile mici, cum ar fi crossbody-ul sunt specifice altor tipuri de activități, mai distractive, și pentru plimbări. Niciodată nu sunt ideale pentru a fi luate la birou.
Gentile crossbody look casual
Gentile crossbody se folosesc pentru un look mai casual

Gentile clutch

Știm că cele clutch sunt specifice pentru un eveniment sau o ocazie specială. Dacă îndrăznești să porți așa ceva, ar fi doar pentru un eveniment exclusiv al companiei, cum ar fi o cină sau participarea la o deschidere de gală. Dar niciodată nu ți-aș recomanda să o duci la birou.

Recomandari suplimentare

Folosește niște organizatoare de genți, pentru pune rechizitele de birou într-o ordine mai bună și pentru a avea unde să îți păstrezi și machiajul.

Fii o profesionistă, în orice moment!

Fii întotdeauna tu, încearcă să te reinventezi în fiecare zi, în mod spontan.
working girl ce arata spontaneitate si bucurie
working girl ce arata spontaneitate si bucurie
Spontaneitatea este capacitatea de a fi naturală și sinceră atât în modul de a gândi, cât și în modul de a acționa. Într-un mediu de lucru, aparențele contează, dar o persoană spontană va fi întotdeauna lipsită de aparențe. Astfel o persoană spontană își va recunoaște toate eșecurile și înfrângerile sale, deoarece acceptându-le va putea evolua ca persoană.
Working girl în echilibru
Working girl în echilibru
O profesionistă este înzestrată cu cunoștințe, atitudini, abilități și caracterul său. Fii cea mai frumoasă profesionistă și poartă întotdeauna cel mai bun aspect, cel mai bun accesoriu, cea mai bună geantă și arată personalitatea ta autentică. În acest trailer al unuia dintre filmele mele preferate „The Devil Wears Prada” (2006), vei putea vedea adevărat exemplu al modului în care ar trebui să fie o adevărată „working girl”: Te las, de asemenea, acest trailer senzațional alături de actrița mea preferată Reese Witherspoon în „Legally Blonde” (2001). Nu există nimeni ca personajul Elle Woods care să arate spontaneitatea și carisma unei femei profesioniste!   Prin ce articole vestimentare și accesorii te identifici ca o „working girl”? Prin geanta ta? Pantofi? Fustă? Spune-ne mai jos câte ceva despre stilul tău vestimentar de la locul de muncă.

Open this in UX Builder to add and edit content

12 thoughts on “Ce tipuri de genti dama se poarta la birou si care nu? (GHID COMPLET)

Lasă un răspuns