Cum organizezi si depozitezi gentile perfect (ghid complet)

femeie fericita ca si-a organizat si depozitat corect gentile de dama
Asa se organizeaza si se depoziteaza corect gentile

Te-ai întrebat vreodată, chiar în momentul când cumperi ceva, indiferent de obiect, cum îl vei organiza, unde îl vei păstra curat sau unde îl vei depozita? Mai exact, atunci când ne referim la un accesoriu de modă precum: o rochie, o pereche de pantofi, o geantă damă sau o curea, cred că ne gândim cel mai puțin cum vom organiza și depozita acele genți sau pantofi în momentul emoționant al cumpărăturilor.

Ei bine, pe moment ne putem lăsa pradă ispitei și simțim că „acesta” trebuie să fie al nostru. Oricum ar fi, ajungem să cumpărăm ceea ce ne-am dorit atât de mult, fără niciun regret.

Pune-ti dezordinea in ordine

Toate am trecut prin asta. Este o realitate faptul că vrem mereu să obținem lucruri fără să ne dăm seama de ce sfârșim prin a le cumpăra. Pe moment, putem folosi scuze cum ar fi că produsul este frumos, că ni s-a parut confortabil, că sigur ne vine bine cu alte haine, sau că este un produs care poate impresiona alte persoane.

Dar, adevărul este că nu realizăm ce facem atunci când acționăm asupra acestor impulsuri până când nu ne așezăm într-o zi față in față cu dezordinea pe care am creat-o acasă si descoperim că am cumpărat sute de lucruri fără sens. Problema nu este până la urma dezordinea in sine, ci dacă știm ce trebuie sa facem mai departe sa rezolvăm aceasta dezordine.

 

femeie speriata de dezordinea creata de gentile sale
Tu ce față faci când vezi dezordine? Așa?

Într-un final, va veni ziua când îți vei da seama că toate camerele tale sunt într-un haos total, cu lucruri aruncate peste tot și munți de haine și accesorii la orice pas.

Atunci vei decide să faci curățenie generală a spațiilor și a dulapului tău. Atunci vei avea nevoie de ghidul de organizare si depozitare a genților de damă pe care l-am creat pentru tine. Astfel, vei putea scăpa măcar de o mică parte din dezordine și de a învața cum să îți organizezi propriile gențile cu care nici tu nu mai știi ce să faci.

femeie care nu stie sa isi organizeze gentile
Sau așa?!

Deși acest ghid va vorbi în mod special despre genți, îți voi oferi informații utile pentru a putea aplica aceste reguli de aur în viața de zi cu zi. Astfel, obții un plan de selecție mai bun atunci când faci cumpărături. Cel mai bun lucru este că vei cunoaște câteva idei despre cum să îți menții gențile bine organizate.

Sa devenim mai constiente de ce se intampla in jurul nostru

Trebuie sa devenim conștiente că trăim într-o perioadă de timp în care trebuie să ne preocupăm și de mediul nostru pentru a trăi mai sănătos. Sănătatea ne-o oferă nu doar ceea ce mâncăm dar și medium in care trăim, relațiile cu alte persoane, hobby-urile pe care le practicăm, gusturile culturale si responsabilitatea socială. 

femeie se intreaba cum devine mai responsabila social cand cumpara genti de dama
Cum devenim mai responsabile social?

Unde vreau să ajung este că trebuie să devenim mai conștiente în legătură cu cumpărăturile pe care le facem, pentru ca fiecare produs cumpărat afecteaza mediul, iar unele mult mai mult ca altele.

În prezent, crearea produselor mai ecologice si încercarea de a crea o industrie a modei mai sustenabilă sunt niște teme intens discutate care deja au început să influențeze puternic noile creații ale designerilor. Prin aceste noi creații ecologice si sustenabile consumatorii au și ei niște opțiuni reale pe piața modei. Pe de altă parte nici nu se mai pot ascunde în spatele scuzelor că nu se găsesc produse ecologice frumoase sau la prețuri accesibile.

Selecteaza si analizeaza gentile

Dar, dacă există ceva ce știm cu toții, este că valorile bune sunt învățate în cei șapte ani de acasă. Atunci învățăm să fim conștienți din interior, un lucru pe care cu siguranță îl putem aplica și prin acțiunile noastre la exterior.

Aceasta este o veste minunată, nu crezi?

Cum organizezi gentile?

Hai să vedem care sunt pașii pe care îi parcurgi pentru a-ți organiza și depozita corect gențile.

#1 Elibereaza spatiul

Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să verifici daca ai spațiu suficient unde vei așeza gențile pe care le vei scoate din dulap. Apoi, scoate tot ce ai: genti casual, genți de petrecere, genți de călătorie, poșete și accesorii, scoate totul afară!

femeie se uita la dulapul ei cu haine si genti dama care nu sunt organizate
Să începem organizarea!

Atunci când faci acest exercițiu vei descoperi și dacă ai adunat o cantitate mare de genți în timp. Dar incearcă sa nu te întristezi daca găsești vreo geantă pe care nu ai folosit-o niciodată. Mai bine te gândești ce poți face cu acea geantă, astfel incât sa fie folosită in cel mai bun mod.

Poate după ce scoți toate gențile afară poți face o poză pentru arăta și prietenelor tale de pe rețelele sociale proiectul tău personal și le poți invita sa facă același lucru. Este bine ca întotdeauna să expui acțiunile tale pozitive pentru a inspira și pe alții să facă același lucru.

femei organizeaza dulapul si termina de organizat
Vai, ce obositor! Dar merită!

#2 Curata dulapul

După ce ai îndepărtat totul, nu uita să cureți rafturile dulapului. De altfel, este foarte important să cureți dulapul în mod recurent. Astfel spațiile dulapului vor fi ventilate, iar hainele sau alte obiecte pe care le depozitezi acolo nu vor mirosi rău. Sunt și sanse mai mici să apară diverse insecte precum păianjenii.

curatarea si spalarea setarelor dulapului inainte de depozitarea gentilor
Sa nu uităm de curățarea sertarelor!

#3 Grupeaza gentile 

Având în vedere că avem toate gențile afară și avem o vedere largă asupra a tot ceea ce avem, va fi necesar să le grupăm. Grupează-le după caracteristici similare precum: culoare, marime mare sau mica, similare ca design, dacă sunt genți de zi, de seară, de birou sau pentru ocazii speciale. Tu alegi modul preferat în care vrei să grupezi gențile în funcție de cum vrei să le folosești.

#4 Vezi la care renunti

Odată grupate, va trebui să faci o mică inspecție a acestora. Adică, va trebui să le verifici una câte una pentru a le putea separa în două grupuri principale: grupul celor care rămân și grupul celor la care renunți.

a) Cum alegi gențile care sa ramana

Cum decizi cu ce genți ar trebui să rămâi? Este foarte ușor, și aceste sfaturi îți vor fi de mare ajutor si pe viitor deoarece le vei putea aplica atât in proiectul de față precum și pe viitor când deja vei avea alte accesorii de modă noi.

grup de genti dama folosite zilnic
Am rămas cu gențile pe care pe folosim zi de zi

În funcție de sentimentul și emoțiile care te inspiră

Selectează acele genți față care au creat o legătură puternică cu personalitatea ta și stilul de viață actual. Nu toate hainele sau toate încălțămintea din lume merge bine cu personalitatea noastră. Același lucru este valabil și pentru genți. Această legătură depășește dacă îți place mult sau nu geanta respectivă. 

Exemplu: Dacă te regăsești cu o geantă pe care o ai de când ieșeai tu cu prietenii de la universitate și constați că geanta este roz cu flori. Dar acum ești o femeie de afaceri, și poate ai o personalitatea mai diferită decât versiunea ta mai tânară din facultate. Plus ca stilul de viață de acum nu îți mai permite sa folosești astfel de genți.

În funcție de utilizare

Selectează acele genți pe care le vei folosi cu adevărat în mod constant. Nu vreau să spun că din acest motiv trebuie să repeți folosirea aceleiași genți pe toată săptămâna. Este doar o idee de a diferenția gențile pe care le frecventezi cu adevărat de cele pe care nu.

Aceasta are o mică legătură și cu activitățile zilnice pe care le faci (adică stilul tău de viață), ca de exemplu, dacă mergi la sală sau dacă călătorești frecvent. Dacă, dimpotrivă, găsești o geantă de sport, dar au trecut aproximativ doi ani de când nu ai mai făcut niciun sport, atunci ai două opțiuni.

În primul rând gândește-te dacă într-adevăr ai planuri de a te întoarce la sală anul acesta – atunci o vei pune in grupul genților pe care le vei păstra. Dacă nici măcar nu te-ai gândit la asta, atunci geanta trebuie să treacă în grupul celor la care vei renunța.

În funcție de fiabilitate

Această decizie constă mai mult în tipul de material din care este confecționată geanta.

Am întâlnit o persoană care avea o geantă Miu Miu care, deși era o geantă cu un finisaj excepțional și o culoare frumoasă, nu a fost folosită niciodată. Era atât de grea încât doar se gândea la ea si o durea brațul. Astfel niciodată nu părăsea dulapul.

b) Cum alegi gențile la care renunti

Cu siguranță, în acest pas, te vei simți puțin melancolică. Nu ne simțim niciodată pregătiți să scăpăm de lucrurile vechi sau de cele care ne oferă o amintire, și totuși este ceva ce trebuie făcut.

Dacă te eliberezi de tot ce este vechi sau nu funcționează pentru tine vei putea face loc lucrurilor, oportunităților și experiențelor noi din viața ta. Aplică acest principiul pentru că te va ajuta mult!

genti vechi spre donare sau aruncare
Să donăm gențile pe care nu le mai folosim

După ce ai luat decizia grea de a renunța la anumite genți, îți sugerez următoarele opțiuni:

 • Vinde-le pe o platformă second-hand
 • Dă-le cuiva apropiat care poate avea nevoie de ele
 • Sau, de ce nu, mai bine donează-le

#5 Alege cum acomodezi gentile pe sertarele dulapului

Acum, după ce am selectat gențile pe care le vom păstra vine un pas foarte important: cum alegi modul în care vei face organizarea genților.

Până la acest pas ar trebuie deja să te simți mândră de tine că ai făcut un gest frumos dăruind cuiva gențile vechi ce nu vrei să le mai folosești, precum și liberată că vei avea mai mult spațiu in dulapul tău.

Așa arată dulapul curățat pregătit de depozitarea genților
Dulapul e gata pentru depozitarea genților!

În plus, dulapul nostru va fi curat. Aici opțiunile sunt multiple, dar vă voi oferi cele mai bune idei pentru ca tu să decizi cu care să rămâi.

a) Acomodarea cu scopul de a economisi spațiu 

Dacă ai urmat sfaturile mele până în acest punct, cu siguranță vei avea gențile deja separate in diverse grupuri. Ele ar trebui să fie deja pre-organizate în funcție de mărime, în funcție de culoare sau în funcție de utilizare de zi sau de noapte. Această pre-organizare facilitează modul în care le vei acomoda în dulap mai departe.

După mărime și culoare

O opțiune este să pui gențile una în alta. Gențile mai mari le vor conține întotdeauna pe cele mici cu mânerele lăsate afară. Astfel încât atunci când vei avea nevoie de geanta mică o vei putea scoate mai repede afară.

Dacă vrei să armonizezi puțin dulapul tău, atunci îți poți clasifica gențile și după culoare. Poate vei dori să ai culorile sezoniere la vedere, și atunci vei organiza gențile atât după mărime cât și după culorile sezoanelor.

interior geantă verde
Începem cu gențile cele mai mari

După mărime și frecvența de utilizare

Aici va depinde de activitățile pe care le faci zilnic. Dacă lucrezi, atunci trebuie să plasezi mai întâi gențile de birou și apoi pe cele pe care le folosești pentru mers. Aceste genți vor organizate și ele în primul rând după mărime și apoi după frecvența de utilizare.

b) Acomodare decorativă

Dacă nu cauți să economisești spațiu, atunci poți să le aranjezi într-un mod mai atractiv în dulapul tău. Poate chiar vei avea suficient spațiu pentru a oferi fiecăreia din gențile tale frumoase un loc bine meritat. Cum le distribui in dulap este la alegerea ta. Important e să îți placă cum vor fi aranjate.

Organizare estetica a gentilor pe suport
Cum organizezi gentile pe sertarele dulapului

 

După mărime

Aici le putem organiza după dimensiuni de la cea mai mică pe rafturile de deasupra la cea mai mare pe rafturile de dedesubt. Este întotdeauna recomandat să ai accesorii precum șaluri, curele, eșarfe sau poșete în părțile înalte. Datorită dimensiunii lor reduse trebuie să fie cât mai la vedere.

Organizarea genților damă după mărime
Organizarea genților după mărime

După culoare

Aici poți alege să profiți la maxim de creativitatea ta. Dacă îți place să ai doar genți albastre, de exemplu, încearcă le așezi astfel încât să obții un efect degradat cu ele. Astfel, cele mai intense vor fi puse în din partea de sus, cele de culoare albastră medie în partea din mijloc, iar cele de culoare albastră mai deschisă în partea de mai jos.

De asemenea poți să le depozitezi și în ordine inversă. Ideea este să găsești o armonie frumoasă în dulapul tău in funcție de culoarea genților tale.

După cât de speciale sunt

Aici aplici puțin mai mult gusturile și preferințele tale. Poți depozita gențile preferate sau de ocazii speciale în cea mai sigură parte a dulapului tău. Astfel acestea nu vor risca să fie maltratate de alte lucruri sau nu vor risca să cadă.

Mai târziu îți voi da și câteva opțiuni cu privire la modul de depozitare a genților mai speciale. Poate că această opțiune implică puțin calitatea genților, de la cele mai scumpe la cele mai ieftine. Poate dorești să ascunzi gențile de calitate inferioară de alte persoane în comparație cu gențile de cea mai înaltă calitate.

Sfaturi importante pentru organizarea gentilor

Odată ce ai luat decizia modului în care îți vei organiza gențile, fie pentru a economisi spațiu, fie pentru a face parte din decorarea camerei tale. Ar trebui să ții cont de următoarele:

Pune întotdeauna gențile pe verticală. Când așezi o geantă pe verticală, vei evita pierderea formei sau deteriorarea genților sau a altor obiecte.

organizare genti pe verticală
Organizează gențile pe verticală
 • Trebuie să folosești un tip de ziar (reciclat) sau o hârtie care generează volum pentru a putea fi introdusă în geantă. Acest lucru va ajuta geanta să își păstrezi forma.
  geantă umplută cu hârtie pentru menținerea formei
  Ajută geanta să își păstreze forma
 • Folosește cutii din material textil pentru a depozita gențile (acest lucru se aplică celor care decid să stocheze sau să organizeze gențile pe alte rafturi).
  cutii de stofă
  Depozitează gențile în cutii din material textil
 • Folosește pungi din material textil pentru protejarea genților. Nu folosi niciodată pungi de plastic! Pungile din material textil ajută la prezervarea genților mult mai bine. Astfel ele vor putea transpira mai bine și nu se vor maltrata din cauza umidității sau a altor factori.
  pungi de material textil
  Păstrează gențile în pungi din material textil
 • Nu agăța niciodată gențile pe mânere sau umerașe . Unele persoane propun să le agăți pe umerașe pentru genți, dar adevărul este că acesta este cel mai rău lucru pe care l-ai putea face. Atunci când le agăți în felul acesta, aceeași greutate a genții va duce la ruperea sau deformarea materialului. Așadar, dacă obișnuiești să faci acest lucru, îți sugerez să te oprești imediat deoarece acest lucru te va ajuta să prelungești viața genții.
 • genți dama agățate pe cuiere - o idee rea
  AȘA NU! Nu agăța gențile pe cuiere

Alte optiuni pentru organizarea gentilor tale

Astăzi putem găsi multe alte opțiuni pe piață pentru a ne organiza pungile. Ei bine, există o gamă largă de organizatoare care ne ajută în acest sens. Mai ales când avem tot dulapul ocupat. Iată o listă cu alte alternative pentru a ne organiza și mai bine gențile.

 1. Organizatoare de dulap de agățat pe suport

  organizator genti dulap
  Organizatoare genti dulap
 2. Organizatoare de dulap ce se agață de ușa
suport genti dulap agățat
Alt model de suport de genti pentru dulap

3. Organizatoare pentru birou sau bucătărie

genti pe suport asezate pe parchet
Suport de genti pentru podea

4. Rafturi plutitoare

genți pe rafturi pe perete
Așa se pot pune gențile pe rafturi pe perete

Se recomandă ca organizatoarele să nu aibă cârlige. Îți reamintesc că, dacă folosești mânere sau cârlige pentru a le ține agățate, vei deteriora materialul și mânerele genții cu greutatea sa proprie.

gențile se deteriorează pe umeraș
Gențile se vor deteriora pe cârlige sau mânere

Atenție: Cuierele pentru haine pot fi folosite temporar, dar doar atunci când vizitezi pe cineva, când mergi la un restaurant, sau în alte locuri unde poți găsi un cuier. Repet, cuierul se folosește doar doar temporar.

genți dama pe cuier de haine
Nu e o idee prea bună nici să le pui pe cuier

Intrebari practice inainte de a cumpara o geanta de dama

Efectuarea unei achiziții cu responsabilitate te va ajuta sa te simți încrezătoare în opțiunea pe care o alegi. Astfel, vei valora mai mult achiziția făcută și te vei bucura de ea mai mult timp. Acesta este motivul pentru care împărtășesc această serie de întrebări pe care ar trebui să le pui înainte de a cumpăra sau de a alege o geantă.

femeie se pregateste pentru a cumpara genti
Ce faci inainte să cumperi geanta favorită?
 1. Este geanta confortabilă pentru mine? Știm că ne place să ne simțim confortabilie și încrezătoare atunci când interacționăm cu ceilalți, așa că verifică bine opțiunile în funcție de dimensiunea, greutatea și materialul lor.
 2. Merge bine cu hainele pe care le am? Dacă în dulapul tău nu ai haine care să poată contrasta cu geanta, probabil că vei purta această geantă foarte rar. Așa că va fi important să știi dacă ești dispusă să cumperi ceva ce vei folosi doar de câteva ori.
 3. Îmi favorizează silueta? O geantă este un accesoriu al ținutei noastre, astfel încât orice element compozițional al look-ului nostru va fi o piesă cheie pentru a arăta radiant. Acesta este motivul pentru care geanta ar trebui să-ți favorizeze silueta. De exemplu, dacă mergi la o deschidere a unui PUB, nu vei purta cu tine o geantă de birou casual. Așa că vei folosi un tip de poșetă dedicat dedicat acestei ocazii.
 4. Se potrivește stilului meu vestimentar? Trebuie să îți alegi geanta și în funcție de activitățile pe care le faci si hainele pe care le porți în timpul unei zile. Dacă ești o persoană care călătorește mult în scopuri legate de muncă nu s-ar potrivi folosirea unei genți sport. Așa că analizează activitățile zilnice și hainele pe care le porți zi de zi, astfel încât să îți poți alege geanta potrivită ție.
 5. Se potrivește stilului meu de viață? Realitatea este că acest lucru va depinde foarte mult de personalitatea ta, și mai ales de gusturile și interesele tale. Ce vreau să spun este că, dacă ești o femeie care are un sentiment ridicat de responsabilitate socială și prin urmare ești interesată de materialele ecologice, ar fi mai bine să stai departe de gențile și produsele fabricate cu materiale de origine animală.
 6. Mă face să mă simt atractivă sau bine? Desigur, toate ne dorim să ne simțim frumoase, mai ales atunci când purtăm cele mai bune haine și cele mai frumoase accesorii. Ori de câte ori vrei să cumperi o geantă de damă, analizează bine dacă geanta te va face să te simți atractivă, dacă te face să te simți specială, sau dacă câștigi cu adevărat un anumit plus cu acea geantă.
 7. Dacă aș vedea din nou geanta asta, aș cumpăra-o din nou? Există doar două răspunsuri la această întrebare: DA sau NU. Dacă ai ales opțiunea DA, se datorează faptului că alegi cu adevărat cea mai bună opțiune și veți ști că achiziționarea genții a meritat. Dar dacă primul lucru care îți vine în minte este un NU, nu încerca nici măcar să faci efortul de a o cumpăra. Dacă o faci este foarte probabil să nu o folosești niciodată sau, eventual, să regreți că ai cumpărat-o de fiecare dată când o vezi.

Cat ma costa o geanta noua in realitate?

Este important să calculezi cât te costă folosirea unei genți noi. O formulă simplă este de a împărți valoarea costului genții în numărul de zile în care ați folosit-o.

femeie calculeaza costul unei genți
Calculeaza costul propriei genți

Să zicem că ai cumpărat o geantă cu 150 lei și ai folosit-o 30 de zile. Ar trebui să împarți 150 lei la 30. Rezultatul de 5 lei va fi costul genții la ziua de folosire. Dacă, în schimb, ai folosit geanta doar de 3 ori, atunci costul la ziua de folosire va fi 150 lei împărtit la 3, ce îți va da 50 lei.

Acest lucru te va ajuta să devii mai obiectivă atunci cănd cumperi o geantă sau chiar și alt articol vestimentar. Vei putea să analizezi mai bine dacă merită să investești într-o geantă pe care chiar o vei folosi de multe ori sau într-o geantă pe care o vei folosi doar de câteva ori.

Daca este totul organizat, ma simt fericita

Cum femeilor ne place să avem întotdeauna o ordine, să avem casa curată, zonele noastre de lucru bine aranjate și, bineînțeles, dulapul nostru pentru genți super organizat.

Când avem spațiile noastre mari și libere, scăpăm cumva de energia negativă, ne simțim reînnoite. Prin urmare, oferim posibilitatea acestor spații goale de a fi umplute cu lucruri noi. Cel mai bun lucru este că energia noastră va deveni pozitivă și cu siguranță vom fi în deplin confort.

femeie se relaxeaza pe scaun si zambeste dupa organizarea gentilor
În sfârșit te poți relaxa!

Problema este că nu avem întotdeauna timpul necesar pentru a avea totul la locul lui, dar când o facem, o facem foarte bine. De asemenea, cu acest ghid complet despre cum să-ți organizați și depozitezi corect gențile vei știi exact ce să faci în timpul și după achiziționarea genților favorite.

Am încredere că nu vei mai suferi de faptul că ai un dulap dezordonat, pentru că sunt sigură că îți vei aminti că faptul că având totul organizat te face să te simți extrem de fericită!

Mai departe poți vedea un video despre cum îți poți crea propriile spații de depozitare a genților tale:

În următorul video poți vedea și alte idei despre cum organizezi și depozitezi corect gențile de damă:

Open this in UX Builder to add and edit content

8 thoughts on “Cum organizezi si depozitezi gentile perfect (ghid complet)

Lasă un răspuns